minipivovar Bašta

Tuto sobotu jsme navštívili pražský minipivovar Bašta, který bezprostředně sousedí s vyhlášenou restaurací U Bansethů. Účast byla skromná. Sešli jsme pouze ve 3 lidech a okusili všechny 3 druhy piv, které pivovar nabízel. Exkurze se bohužel tentokrát nekonala, jelikož nám bylo řečeno, že se provádí pouze pro větší skupinky lidí a navíc o víkendu stejně nebývá k dispozici sládek, který by Vás provedl. Nicméně zase o tolik jsme nepřišli, jelikož celá výroba probíhá v jedné jediné uzamčené místnosti, takže nás může mrzet jen nemožnost udělat si nějakou tu fotku...

Pivovárek nabízí příjemné prostředí k posezení. My seděli asi v nejútulnější místnosti s krásnými kamny ve kterých se peklo něco z pochutin místní kuchyně. Postupně jsme ochutnali místní 12° světlé, 13° polotmavé a 15° tmavé bavorské pivo. Od běžných masových ležáků plzeňského typu se lišilo větší hustotou a vyšším poměrem alkoholu. Osobně mi nejvíce chutnala polotmavá třináctka, která, dle ostatních recenzí, bývá oblíbená i mezi dalšimi návštěvníky. Pro fandy zahraničních piv nabízí podnik celou řadu lahvových vícestupňových krasavců. :-)

Návštěvu pivovaru bych doporučil všem, kteří vyhledávají originální chuť domácího piva a dokáží skončit max. u paté třetinky, jelikož poté už přece jen začíná lézt více do hlavy i nohou. Člověk zvyklý na svou denní dávku Prazdroje či Budvaru s chutí asi příliš spokojen nebude, ale skutečný fajnšmekr dokáže poctivě uvařenou várku tohoto typu piva jistě ocenit.

www.ubansethu.cz/cz/pivovar

Napsal: Jiří

Účast: Jiří, Pítr, Dominik