Malešický mikropivovar

V sobotu 21.2.2015 jsme navštívili Malešický mikropivovar. Byli jsme zvědaví na širokou nabídku domácích piv, která nás velmi potěšila.

Okusili jsme jich nakonec většinu, co pivovar nabízel. Co se týče chuti, zvítězil Malešický originál a to jak 11° tak i 12°. Pivo mělo svou specifickou , plnou chuť a bylo i dobře vychlazené. Pochválit můžeme i pivo Kynšperský zajíc, polotmavého ležáčka, jež může Malešickému originálu směle konkurovat. Naopak zklamání pro jednoho z nás byla Malešická apa 15°. Toto pivo bylo již velice silné a ani jeho chuť nebyla valná. Zde jde ovšem a především o otázku osobního vkusu. Někdo totiž tyto vysokostupňové vařené speciály vyhledává a oceňuje je. Jako perličku jsme vyzkoušeli nakonec i dvoudecku 17° Kasteel rouge, tedy 8% tmavé pivo s příchutí višnového likéru.

Malešický mikropivovar nabízí vskutku přijemné posezení v útulném prostředí s ochotnou obsluhou. Kapacita restaurace není velká a proto se doporučuje rezervace míst předem. Pokud máte rádi domácí piva, tak by Vám návštěva tohoto zařízení neměla uniknout. My tento podnik rozhodně doporučujeme.

www.malesickymikropivovar.cz

Napsal: Jiří

Účast: Jiří, Pítr, Ježek, Dominik